Увеличено търсене на ветрила отчитат търговците. В повечето случаи, ветрилата са китайско производство, така че жегите се оказаха добро време за този бизнес. На българския пазар може да избираме между ветрила, направени от сандалово дърво, коприна, бамбук, пластмаса и дори хартия.

„Цените, специално на сандаловото дърво, е 9 лева. Иначе имаме и доста други видове ветрила, имаме от коприна по 8 лева, по-голямо 13, 7 лева, от 4, които са по-малки, най-мънички има, хартиени – 50 стотинки”, обясни продавачката Любка Стефанова.

Ветрилото е китайско изобретение и с него хората се разхлаждат от хилядолетия. В Китай има ветрила за мъжа и ветрила за жената и съответно жената си вее повече на лицето, а мъжът – повече на тялото.

Ветрилото е много добра алтернатива на климатика или вентилатора за хора, на които не им се дават пари за електроуред, само защото навън е 40 градуса. Освен това в подходяща комбинация с облеклото, ветрилото може да бъде използвано и като моден аксесоар.

„Други си купуват по едно-две – кой за подарък, кой да си го ползва за горещината”, каза още Стефанова. За разлика от климатика, от който духа студен въздух, ветрилото ви прави вятър от топлия въздух около вас и затова, колкото и да си веете с него, няма опасност да се разболеете от преохлаждане.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ДНЕС ПЛЮС