От 10 до 13 юни 2010г., във Фестивален комплекс – гр.Варна, Осемнадесетото Международното Специализирано изложение-базар „АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” събира на едно място представителите на фирми и организации в областта на фармацията, медицината ,здравословните храни и всичко свързано със здравето. Изложение ”АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” се провежда под патронажа на кмета на Община Варна – г-н Кирил Йорданов.

-Г-н Пенков, откъде води началото си идеята за “Алея на здравето”?
Доскоро изложенията за здраве и медицина бяха с тясна професионална насоченост. Пациентите някак все оставаха встрани от тази материя. Така се зароди идеята за изложение, което да срещне под един покрив производители на лекарствени и природни продукти, търговци, лекари, фармацевти и крайни потребители.
-За първа година гражданите и гостите на морската столица ще се радват на изложение „Алея на здравето”. Защо избрахте именно този град?
Хората стават все по-отговорни и загрижени за своето здраве и към това на близки, роднини и приятели. Изложение Алея на здравето отваря врати във Варна, за да ги насърчи и поощри чрез здравословни кампании, консултации със специалисти, замервания на параметри касаещи наднорменото тегло и здравни консултации от общ характер. Всичко това напълно безплатно, за да се даде възможност на хората да се информират за здравословното си състояние.
-Колко фирми ще вземат участие в изложението?
Участват над 30 фирми, емблематични за бранша, в сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства и услуги, които ще представят: хранителни добавки, лечебна и билкова козметика и др. Посетителите ще имат възможност да закупят продукти на промоционални цени и да се запознаят с новостите на пазара.
-Какви други инициативи ще има по време на изложението?
Ще се провеждат безплатни замервания на телесно тегло, мастна тъкан и мускулна маса, както и замервания касаещи риска от сърдечносъдови заболявания. За пореден път, в рамките на изложението представители на общоевропейския проект “Diogenes” ще измерват параметри, касаещи наднорменото тегло.
-Община Варна ще подкрепи ли изложение „Алея на здравето”?
Като община загрижена за здравословната култура на своите жители, тя не само ще подкрепи изложение Алея на здравето, но и ще се включи активно в програмата. Ще бъдат представи на гражданите на Варна голяма част от здравните общински програми. Някои от тях са свързани със затлъстяването в детско – юношеската възраст, агресията в училищата, лечение на гръбначни изкривявания и много други.
-Разбрахме, че Кметът на Варна ще открие изложението. Кога ще е официалното откриване?
Да, г-н Кирил Йорданов оказа честта да открие първото изложение Алея на здравето в град Варна на 10 юни от 11,30 часа, във Фестивалния комплекс.
-Какво ще пожелаете на нашите читатели?
Да бъдат здрави и обичани. Да посетят изложението и да се погрижат за своето здраве, на „Алея на здравето”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook