Едва ли има по-дразнеща картинка за жените от група настървени футболни фенове, които са се настанили удобно пред екрана в хола и с благоговение наблюдават настървено любимата си игра. Чувството за игнорирана единица, което се събужда в дамите в такъв момент, се оказва доста рисково за здравината на интимните взаимоотношения в една двойка.

Оказва се, че футболът е спортът, който е потенциална причина за раздяла между най-много влюбени двойки. Страстта по търкалящото се кожено кълбо на зеления терен бе обявена за основна заплаха дори и за най-стабилните двойки.

Това е обобщаващият резултат от едно европейско проучване. Анкетата е проведена в Испания и показва, че значителните 40% от темпераментните жени в страната мигновено биха напуснали възлюбения си, ако той посвещава твърде много време на футбола и ги кара да се чувстват пренебрегнати.

Изследването сочи още, че ако любовната среща съвпада с дългоочакван и изключително важен мач, рекордните 62% от мъжете биха се отказали от мача в името да видят любимата. Любопитното е, че в такава ситуация само 53% от нежния пол биха постъпили по същия начин.

Сред анкетираните са се намерили и йезоити, които знаят къде се крие компромисното решение, което няма да разочарова нито една от двете засегнати в конфликта страни.

За да не се откажат нито от едното, нито от другото, 17% от дамите предпочитат да отидат на място с партньорите си, където могат да гледат футболната среща. При силния пол този процент е по-малък, като само 14 на 100 от мъжете биха достигнали до такъв изход от ситуацията.

Като оставим настрана негативните показатели за влиянието на футбола върху здравината на връзките, резултатите от анкетата са повече от положителни що се отнася до цялостното отношение на испанците към „вечната игра”.

Данните от анкетата показват, че 82% от испанските се гордеят с футболните си играчи. Този процент си е сам по себе си комплимент и не може да се сравни с нито една друга страна. Веднага след родните испански футболисти най-тачени от критичното мнение на испанките са играчите на Италия и Аржентина.

Още един положителен резултат от анкетата е, че 2/3 от самите дами смятат жените, които са запалени по футболната игра, за определено „секси парчета”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg