Има жени, които почти не се променят с възрастта. Кожата им е чиста, почти липсват бръчки, освен тези, предизвикани от смях. Те се усмихват през цялото време, като че ли нещо ги прави постоянно щастливи.

Такъв тип жени имат своите специални правила, твърдят американски учени, които анализирали начина на живот на подобни неостаряващи щастливки. Първото правило е да се следи храносмилането.

Стомахът трябва да работи като часовник. Запекът е отрова за организма, която предизвиква промяна на кожата и тя става сивкава. Според източната медицина тънките черва са корените на тялото ни.

Ако корените са добри, естествено, че и растението – в случая тялото – процъфтява. Здравето на стомаха зависи най-вече от храната – пресни плодове и зеленчуци, вода, по-малко тесто, повечко салата и чай.

Състоянието на кожата, както и стройният силует и енергичността в немалка степен зависят от количеството и качеството на водата, която пиете. Епидермисът съдържа колаген, който при попадане във вода увеличава обема си.

Ако пиете достатъчно, той се увеличава и бръчките се изпъват. Затова не трябва да лишавате тялото си от около два литра вода дневно. Добре е водата да е прясна, да не е завирала – в този смисъл чаят и кафето, както и соковете не се броят за вода.

Второто правило е винаги да се наспивате. Недоспиването е най-лютият враг на красотата на кожата и на косата. Лягайте си така, че да може добре да се наспите. Третото правило е да прекарвате повече време на чист въздух.

Ако цял ден сте в офиса, походете поне малко пеша. Постоянно дръжте прозорците леко отворени, дори през зимата. През уикендите си позволявайте дълги разходки на свеж въздух, някъде сред природата.

Важен съвет за запазване на красотата и младостта е къпането. Кожата ни е жив организъм и в него се натрупват отровни вещества, известни като токсини.

Ако приложим точността на математиката, човек трябва да отдели през порите на кожата си три пъти и половина повече отпадъци, отколкото през бъбреците и червата.

Това може да бъде постигнато единствено с помощта на сауна. Друг вариант за изчистване от токсини е рано сутринта да натъркате тялото си с груба хавлиена кърпа, която цяла нощ е киснала в силен разтвор на сол с малко вода.

Кърпата се изцежда добре и с нея се натърква тялото. То става яркочервено, след което е добре да влезете в гореща баня и да натъркате кожата си с царевично брашно. То действа на тялото като пилинг. Отмийте с вода и ще се чувствате като нови.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg