Журналистът Иво Тодоров издава нова книга – първата му стихосбирка със заглавие “Чай от спомени”. Сборникът излиза в началото на юни в поредицата “Съвременна българска поезия” на издателство “Захарий Стоянов” – София. Редактор е поетесата Маргарита Петкова, която поощрява автора да издаде книга, след като прочита стиховете му. “Маргарита Петкова е любимата ми българска поетеса и за мен е голяма чест, че точно тя стана редактор на тази книга”, казва Иво Тодоров.

Стиховете са подредени в четири раздела: Любовта, Сезоните, Делниците и Вечността. Иво Тодоров е привърженик на класическата римувана поезия, но в сборника има и няколко произведения от т. нар. “бял стих”.

Художник на корицата е Boris Wolf, който е автор и на илюстрациите на предишната книга на Иво Тодоров – “De puta madre”.

В момента Иво Тодоров е гл. редактор на сутрешния блок на Милен Цветков по телевизия EBF. Преди това двамата са работили заедно в няколко телевизионни и радио програми – по Нова телевизия и радио Експрес.

Иво Тодоров е завършил “Български език и литература” в СУ “Св. Климент Охридски”. Като журналист е работил в Нова телевизия и БНТ и в радиостанциите НЕТ, Дарик и Експрес, бил е гл. редактор на сп.”Мениджър”.

Преди стихосбирката “Чай от спомени” Иво Тодоров има издадени два сборника с разкази –“Момчето с воден пистолет и Мисълта за Смъртта” (изд. ателие Аб, 2005) и “De puta madre” (изд. Ciela, 2008). Сега авторът работи върху два романа – единия е мистерия, трилър, а другият – фентъзи.

За премиерата на “Чай от спомени” Иво Тодоров пусна във Facebook клип за книгата, който може да бъде видян и на личния му блог – ivotodorov.blogspot.com .
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook