Италиански работник от Пианига, до Венеция, нощува един месец в семейна гробница, тъй като се оплаква, че едва успява да изкара до края на месеца.

Работникът получава 1000 евро месечна заплата.

Полицията се натъкна на „наемателя“ на гробището на Меларедо, след като сигнал до нея подаде разтревожена местна жителка, собственичка на гробницата.

Жената забелязала странни движения и светлини в нея нощем. Тя обаче нямала кураж да провери какво става в подземната крипта, където почивали в мир покойните й роднини и затова извикала карабинерите.

След като изчакали да стане нощ, карабинерите станали свидетели на интересна гледка – видели как до затвореното гробище вечерта пристигнал с мотор мъж, който паркирал до оградата.

С помощта на стълбичка той се покатерил и я прехвърлил. След това се отправил към въпросната семейна гробница.

Спускайки се в нейното подземие, той дори запалил свещи, прочел няколко страници от една книга, след което легнал да спи на матрак.

Едва тогава се намесили карабинерите.

46-годишният мъж не оказал никаква съпротива, а обяснил, че със своите 1000 евро на месец не може да изкара, ако трябва да плаща наем.

„Затова реших да си го спестя. Помислих си, че не преча по никакъв начин на мъртвите. Исках просто да спя нощем“, било обяснението на работника.

Той обаче бил помислил и за личната си хигиена – всеки ден като „баня“ му служела тоалетната в гробището, където се измивал добре, преди да отиде на работа. Сутрин обаче излизал още преди гробището да отвори врати, за да не бъде разкрит от никого.

Срещу работника сега е повдигнато обвинение за незаконно окупиране на частна собственост.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: prontosofia.com