Калари паяту

Техниката калари паяту се ражда от наблюденията на движенията на осемте най-свирепи и уважавани животни в Индия: слон, лъв, тигър, кон, див глиган, боен петел, бивол и кобра.
На езика на древните жители на Индия, калари означава „свещено място“, а паяту -се превежда като „бой“, „бойни техники“. Според това, названието на стила може да се преведе като „Бой на свещено място“. Това е свързано с интересна особеност от традиционните занятия – никога не се провежда на открита терен.

Това изкуство достига своя връх през 16 в. Легендите разказват, че по онова време на калари паяту се обучавали, както момчетата, така и момичетата от 10 -годишна възраст.
Техниката калари паяту включва начини за самозащита без оръжие, като се използват подръчни средства, бамбукови пръчки, отнемането на оръжието на противника, а също и точки на болка. Важно значение се отдава и на самоусъвършенстването и развитието на гъвкавостта и подвижността.

DIS (Domyos Interactive System)- Домашна интерактивна система

DIS – това е приставка към телевизора, свързана с фитнес уреди: интерактивна подложка, магнитен велосипед, тренажьор и „умни“ ръкавици. Засега съществуват само два варианта Play and step (Играй и стъпвай) и Play and ride (Играй и карай), но в скоро време се очаква да се появят още пет. Устройството се поставя в приставка, изпълнява указанията и процесът се вижда на екрана. Сега е възможно да забравите за часовете с велотренажьора, скучните 100 стъпки на място и препълнените спортни зали. Интерактивната система включена мускулни натоварвания, упражнения за сила, издръжливост, гъвкавост и координация.

Аквадинамика

Този курс на хореография и гимнастика във вода без спортни принадлежности е разпространен от новозеландския инструктор Лес Милс. Упражненията се провеждат на фона различни видове музика – латино, диско, соул. С минимален риск, по този начин се тренират всички мускули на тялото. Оригиналният и тонизиращ метод напомня на спектакъл по водна гимнастика.

Будокон

Будокон е нов вид фитнес и според неговия създател, това е цяла житейска философия. Но като цяло будокон обединява в себе си хилядолетната традиция на йога, източните бойни изкуства и медитацията.
В превод от японски Bu-Do-Kon означава „пътят на духовен войн“. За разлика от фитнеса, последователите на този спорт не се стремят към някаква цел, свързана с отслабване или правене на мускули, а опознават изкуството на живота чрез движенията.
Занятията се състоят от две части – физическа и медитация дзен. Физическите упражнения са построени на комбинации от древните и съвременните видове йога и бойни изкуства. Всички техники са насочени към изследването на движението на тялото в различните му аспекти.
По време на извършването им се отделя еднакво внимание и на силата, скоростта, равновесието, лекотата и плавността на движенията. В йогийската част силно са залегнали

Кардиострип

На кардиострип се ходи, както за постигане на красива фигура, така и за повишаване на самочувствието. Това съчетание на упражнения и психологически тренинг е подходящо, най-вече за жени, които се стесняват от своето тяло. Кардиострийптизът съчетава в себе си два вида упражнения – динамична аеробика, която помага да се изгорят излишните мазнини и плавни танцувални движения – зрелищни и грациозни.
Първият половин час от занятията се прави загряване и аеробни натоварвания. Упражненията рязко се променят, като се получава голямо натоварване на всички части. Но това е само половината. През следващите 30 минути започва усвояването на плавните и еротични танцувални движения.
През тази част разбира се не е необходимо да се свалят, каквито и да е дрехи. В края на занятията, както и при стандартната аеробика е добре да контролирате пулса. Оптималните показатели за стапяне на мазнините е около 120-150 удара в минута. Ако сърцето ви бие по-учестено е добре да намалите натоварването за малко, защото единствения резултат ще е преждевременна умора.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com