Текстовите съобщения са се превърнали в най-честата форма за комуникация между тийнейджърите. Подрастващите в САЩ пишат повече SMS-и, отколкото водят телефонни разговори, показва проучване на изследователския център Internet & American Life Project и университета в Мичиган.

Проучването разкрива, че средно юношите изпращат и получават по 50 съобщения на ден и 1500 съобщения на месец. 31% от анкетираните изпращат и получават над 100 SMS на ден или повече, което означава 3000 съобщения месечно. 15% изпращат над 200 съобщения на ден, като момичетата изпращат два пъти повече съобщение в сравнение с момчетата.

В изследването са взели участие 800 тийнейджъри на възраст между 12 и 17 години. 75% от тях имат мобилни телефони. От всички подрастващи с мобилни телефони, поне 87% признават, че пишат SMS-и от време на време, допълва БГНЕС.

Проучването показва, че текстовата комуникация е заменила общуването лице в лице, електронната поща, телефонните разговори и гласовата поща. 2/3 от анкетираните твърдят, че пишат съобщение на приятеля си, вместо да му се обадят по телефона.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu