Годинките ви напредват и отражението ви в огледалото все повече и повече започва да ви вбесява заради появяващите си една след друга бръчки.

Защо се появяват те? С остаряването намалява и колагенът в кожата. Но и хидратацията. Когато двете са налице, това води до появата на фини линии и бръчици, които са сигнал, че кожата постепенно започва да „увяхва“.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожата. Тя се намира в кожната тъкан, съединителната тъкан, във флуидите, които обграждат ставите и сухожилията, както и във флуидите около очите ни.

В последните години хиалуроновата киселина стана изключително модерна и актуална, заради свойството си да ни „връща младостта“. Ето защо я наричат също „извор на младост“.

Хиалуроновата киселина в момента е най-силният коз на козметичната индустрия. Тайната на успеха й се дължа на това, че тя успява да задържа вода и по този начин да запази плътността на кожата като я прави изпъната, възстановена, красива, здрава и гладка.

Функциите на хиалуроновата киселина в кожата са да транспортира хранителни вещества в кръвта до кръвните клетки, да възстановява водата в кожните клетки и да предпазва от наранявания.

Хиалуроновата киселина съществува както за локална употреба, така и под формата на инжекции. Предлагат се изобилие от гелове и серуми, които съдържат хиалуронова киселина. Те обаче нямат магически сили, тъй като е спорно до колко молекулите на киселината успяват да проникнат под епидермиса.

Процедурите с инжектиране на хиалуронова киселина в момента се радват на огромен успех по цял свят. Тези инжекции действат само на местата, където са инжектирани. Те нямат способността да подобрят цялостно състоянието на кожата.

Инжектирането на хиалуронова киселина е един от най-бързите и безболезнени начини за заличаване на бръчки. Но пък е и най-краткотрайният. Процедурата може да се издършва както без упойка, така и с локална упойка. Ефектът се вижда напълно след 48 часа.

Както вече споменахме, хиалуроновата киселина е естествен продукт. Ето защо след известно време тя се абсорбира от организма и действието й намалява, и процедурата трябва да се повтори. Средната цена на тази процедурата е между 350 и 500 лева.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg