Безспорно кардио тренировките са най-добрият избор ако искате да отслабнете, да стегнете фигурата си и същевременно да се погрижите за тонуса и здравето си. Кардио упражненията се грижат за сърцето като подобряват функциите му. Достатъчни са 30 минути дневно, за да дадете възможност на тези тренировки да свършат работата си.

А ето и кои са 10-те най-добри кардио тренировки:

10. Тичане

Неслучайно започваме с тичането, то е наистина изморително, използва голяма част от мускулатурата и не изисква специална екипировка или приготовления. Единственото, което е необходимо са чифт удобни маратонки.

9. Каране на колело

Карането на колело е много приятно, особено, когато имате възможност да го правите в парка или извън града. Особено полезно е карането по хълмовете – трудно, но резултатно. Колелото работи предимно за областта на дупето и краката.

8. Кростренажор

Ако предпочитате фитнес залата, непременно обърнете внимание на кростренажора. Упражняването на този уред не натоварва коленете. Особено подходящ съюзник е в борбата с килограмите.

7. Плуване

Плуването е чудесен избор за здравето и фигурата. Дори да не сте добър плувец, можете да използвате буй и пак да постигнете добри резултати. Особено добра работа върши за краката.

6. Степ аеробика

Много тонизиращ избор е степ аеробиката, а най-хубавото е, че можете да слушате хубава музика междувременно и така тренировката преминава като танцуване.

5. Гребане

Ако живеете близо до морето или до голямо езеро, можете спокойно да изберете гребането, останалите могат да се утешат със съответния уред във фитнес залата. Ако избирате вторият вариант, попитайте за уред, който включва и работа за краката.

4. Ходене

Ходенето е чудесен избор за тези, които мразят да тичат, а най-голямото му предимство е, че можете да се разхождате почти навсякъде. Само трябва да запомните, че бавното ходене не може да накара сърцето да работи по-бързо, разбързайте се.

3. Хандбал и Ракетбол

За тези спортове се изисква наистина много движение. Тичане и същевременно работа за ръцете.

2. Бокс и кикбокс

Идеална тренировка за сърцето, фигурата и нивото на координация. Един от най-добрите начини за сваляне на килограми. Кикбоксът включва активно и краката, чудесен е!

1. Йога

Странно ли ви звучи? Има видове йога, които наистина стимулират работата на сърцето. Например Ащанга йога съчетава класическа йога и аеробика.
Източник: kozmetikata.com