Редовните тренировки и фитнесът са най-доброто оръжие срещу напълняването през зимните месеци. Силовите упражнения способстват за поддържането на нормалната обмяна на веществата.

Затова специалистите съветват да се занимаваме с физически упражнения 3 пъти седмично, като особено внимание трябва да се отделя на мускулите на краката – те позволяват да се изгорят повече калории, отколкото другите мускули на тялото.

Трябва да се правят и упражнения за сърдечните мускули – приблизително 15 минути по време на всяка тренировка. „Търсете“ слънцето. Старайте се по-често да бъдете на улицата, дори в студено време.

Облечете се добре и се разходете – слънчевата светлина ще освежи вашето възприятие, ще повиши настроението ви и ще ви накара с лекота да се откажете от някои вредни за теглото, но така приятни храни като сладките и деликатесите. Дори само 1 час, прекаран навън, отлично повишава настроението и способността ни да избягваме храните, най-често свързвани с увеличаването на теглото.

Заловете се с нов вид спорт. Карането на ски е отличен начин за изгаряне на излишните калории също като пързалянето с кънки или екстремното ски спускане. Зимните спортове съвместяват полезното с приятното и поддържат добрата форма до пролетта.

Плуването е друг подходящ спорт през зимата. За 1 час плуване се изгарят повече калории, отколкото при бягане или каране на колело.
Източник: jenabg.com