Факт е, че във всяко семейство или връзка има скандали, спорове, препирни. Но докато жените са много добри в споровете, то същото не важи за мъжете. Те често мълчат, докато ние говорим и ни гледат неразбиращо… просто, защото не ни слушат.
За разлика от господата, дамите могат да се концентрират много по-лесно в това, което искат да изкажат като теза. И можем да го правим с часове. Но за да има ефект от разговора ни, се иска и мъжът активно да участва.

И така, мисията ни днес е как да го накараме да ни чуе?

Първият съвет е да прецените дали той е подходящият събеседник за тази тема. Не може да се сърдите, че той не ви изслушва внимателно, ако му говорите колко трудно е да изрежете кожичките на ноктите си. Колкото и да ви обича мъжът до вас, някои неща просто му идват в повече. Жалете го, и запазете чисто женските теми за своите приятелки. Така, както вие умирате от скука, щом той заговори за гуми, джанти и двигатели, разберете и неговото недоумение от вашите приказки за обувки.

Второ: говорете конкретно. Щом искате той да ви слуша, а и да разбира това, което искате от него, обяснете го съвсем просто и ясно.
Не го засипвайте с тиради, само за да докажете ораторско майсторство. Най-важно е да бъдете разбрана.

Това важи и когато му натяквате, че не е купил това, което вие искате, но вие също не сте се постарали да обясните. “Исках нещо сладко, не бисквити”, например. Само че мъжът не може да чете мислите ви (понякога дори и ние не знаем какво искаме), затова бъдете конкретна, за да избегнете излишните драми и караници от типа “Ти не ме разбираш, не ме слушаш…”

Трето, бъдете по-кратки. Дългите монолози отегчават мъжете. Ако в последния половин час не е продумал, не си мислете, че е защото ви слуша с обожание, а най-вероятно се е пренесъл на някой слънчев остров, заобиколен от няколко мургави красавици.

Запазете речите си за верните си приятелки и протяжните женски кафета. Но ако искате мъжът ви да слуша, когато решите да споделите нещо важно, то бъдете кратки. Така ще си спестите нервни скандали, а и няма да има нужда от повтаряне.
Източник: az-jenata.com