Казано е, че лицето никога не лъже, но когато става дума за прикриване на възрастта, устните могат да бъдат от голяма полза.

Жените, които имат по-големи и по-твърди устни изглеждат по-млади, показва ново изследване.

Дори когато се появят първите бръчки и косата на жените загуби блясъка си, сочните устни могат да направят чудеса относно външния им вид, установили изследователите.

Те открили, че външният вид, олицетворяван от нацупеното изражение на холивудски красавици като Анджелина Джоли и Скарлет Йохансон, може да бъде отговорът за прикриването на истинските години.

Учените установили още, че набръчканите устни се предават генетично, а не са резултат от увреждане от слънцето, замърсяването или други външни фактори.

Те изследвали лицата на 102 бели холандски близначки на възраст между 59 и 81 години и 162 британски бели жени на възраст между 45 и 75 години.

Въпреки че децата често изглежда, че имат големи устни в сравнение с размера на лицата им, устните както при мъжете, така и при жените, достигат своя максимум в началото на зрялата възраст, открили изследователите.

Откритието може да накара много жени да потърсят начини да уголемят устните си.

Въпреки че естетичната хирургия и ботоксът могат да бъдат ефективен начин да увеличаване размера на устните, експертите не са на единно мнение дали те водят до съществена разлика.
Източник: pikantno.eu