Преди броени дни фирмата, специализирана в изработката на уеб сайтове и уеб базирани приложения, Webmedia, стартира инициатива “Да почистим WEB-a заедно!”.  Идеята на екипа е да накара потребителите да се замислят върху това колко време прекарват в уеб пространството с безуспешни опити да намерят някаква информация или колко бързо се отказват да търсят нещо, което ги вълнува, ако дизайнът на сайта не им харесва и не е удобен. Именно такъв е резултатът от появата на сайтове, които не са съобразени с основни изисквания по отношение на лесна и интуитивна навигация и приятен дизайн, който психологически да предразположи потребителя.
Инициативата „Да почистим WEB-a заедно!” е насочена преди всичко към хора, които вече имат създаден уеб сайт, но той не удовлетворява техните очаквания. Ако са решили да го подменят, те могат да се включват в кампанията “Да почистим WEB-a заедно!”, като поръчат изработката на нов сайт от Webmedia. Фирмата ще поощри всички желаещи с 50 % отстъпка от цената на новия. Основното послание на Webmedia към потребителите е „Сърфирай и рециклирай!”.
В началото на месец март фирмата ще даде възможност на сърфиращите да номинират и гласуват за “най-грозен сайт на България”. Победителят ще получи безплатно изцяло нов уеб сайт от Webmedia. Всички, които имат интерес, могат да научат повече подробности на сайта www.webmedia.bg. В блога ще бъде публикувана информация за фирмите, които са се присъединили към инициативата „Да почистим WEB-a заедно!”, както и техни коментари по темата за сайтове, които не отговарят на изискванията за приятен дизайн и лесна и бърза навигация.
Webmedia е българска криейтив компания, която се стреми да открива и реализира иновативни решения, които да бъдат в полза на клиентите . Основната  дейност на фирмата е разработката и внедряването на уеб базирани приложения и изграждане на цялостна корпоративна идентичност. Фирмата е на пазара от 2003 г., през която въвежда и понятието „виртуални разходки”. Една от целите на Webmedia е отстояването на лидерска позиция. В тази връзка на вниманието на клиентите се предлагат качествени услуги, отговорност, гъвкавост и лично отношение.