Милиони хора по света се опитват да свалят килограми, борейки се по всички възможни начини – строги диети, различни тренировки, много чувство за вина…. Можете да си спестите много тежки дни ако се научите на контролирате килограмите си. Когато сте в добра форма и се харесвате, направете всичко възможно да задържите теглото си, каквото и да ви коства това, със сигурност ще е по-малко от опитите за отслабване.

1. Не се опитвайте да бъдете перфектна

Не се сравнявайте със звездите от червения килим и особено с тези от подиумите. Единствената, с която можете да се сравните сте вие самата и ако смятате, че сте качили няколко килограма, постарайте се и си върнете тялото. И още нещо – със сигурност сте виждали снимки на знаменитости, направени от папараци, различни са от официалните, нали? И те не са перфектни.

2. Внимавайте с въглехидратите

Въглехидратите се смилат бавно и затова те са най-големия враг на тънката талия. За да не напълнеете, ограничете въглехидратите или просто преместете въглехидратното хранене преди обяд, когато ще имате нужда от енергия и ще можете да ги изгаряте.

3. Не пропускайте хранене

Нередовното хранене е сигурен начин да напълнеете, тъй като така огладнявате, имате по-силен апетит и съответно – изяждате по-големи количества наведнъж. Освен това, така научавате тялото си да се запасява с калории за всеки случай.

4. Движение и спорт

Качвайте се по стълбите, ходете пеша на работа, карайте колело през почивните дни… Намирайте си различни поводи да се движите. Това стимулира метаболизма и изгаря допълнително калории. Спортувайте нещо, което да ви бъде приятно и се старайте да не пропускате тренировки.

5. За млякото

Млечните продукти са богати на наситени мазнини, а хората са склонни да прекаляват с тях. Купувайте си нискомаслено мляко.

6. Слагате ли захар в кафето?

Давате ли си сметка колко захар хапвате дневно? А и толкова продукти днес съдържат надпис „Без захар“, че ние ги приехме като здравословни. Истината е, че изкуствените подсладители съвсем не са полезни.

7. Използвайте подходящи мазнини

Ограничете тлъстите храни и заменете олиото със зехтин.

Трябва да знаете, най-добрият начин за борба с напълняването е предотвратяването!
Източник: kozmetikata.com