Затлъстяването има по-голямо значение за спадането на половите показатели при мъжете, отколкото остаряването.

Това съобщи Филип Куманов, специалист по ендокринология и андрология в Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология, предаде БТВ.По думите му наднорменото тегло е основна заплаха за мъжката сексуалност, защото затлъстяването е сред основните причини за намаляване на нивото на тестостерона.

По данни на Националния център по опазване на общественото здраве от 2004 г., около 64% от мъжете у нас на възраст между 30 и 60 години са със свръхтегло и затлъстяване. Установено е, че мъжете с такъв проблем имат сексуални неуспехи два пъти по-често.

Проучвания показват, че дори при мъже на 30 години увеличеното тегло се свързва със значимо понижение на нивото на тестостерона. Експертите уточниха, че натрупването на мазнини при мъжете най-често става в коремната област.

По този повод от днес започва кампания „Тънка талия – добър секс“. Целта й е ранна грижа за мъжкото сексуално здраве и предотвратяването на бъдещи сексуални проблеми. Мъжете могат да изчислят в пълна дискретност индивидуалния си риск, както и да проверят нивото на еректилната си функция.
Източник: ДНЕС ПЛЮС