Стремежите на жените да се превъплътят в мъжкия идеал не се влияят от световната криза, нито социалната принадлежност и възрастта. Факт – не всяка жена определя себе си като красива, но всяка жена много добре знае, че може да бъде секси. И според битуващото мнение, че мъжете виждат гърдите, преди очите на жената срещу себе си, бюста става една от частите на женското тяло, които търпят най-много корекции.

Идеята

Поставянето на импланти в гърдите е една от най-често осъществяваните от естетичните хирурзи интервенции. Има много причини, които могат да накарат една жена да се подложи на такава процедура – смята, че има твърде малки гърди, че се нуждаят от повдигане след бременност или в следствие напредването на годините или просто не харесва формата им. От тук следва и изводът, че когато вземете решение да посетите козметична клиника, трябва да имате готово решение – какво очаквате да се случи след това, т.е. какво точно искате. Това е важно и ще помогне на хирурга да избере подходящите импланти, както и начина им на поставяне.

Какво трябва да знаете?

Уголемяването на гърдите се извършва чрез поставяне на импланти зад тъканта на гърдите или над гръдните мускули. Имплантите варират в големина, форма, дизайн и материали, от които са изработени. Поставят се по различен начин според желания ефект.

Тази процедура задължително се извършва в подходящи за хирургическа намеса помещения и местна (или цялостна) упойка. Интервенцията обикновено продължава от един до три часа.

Необходимо е да обсъдите с лекаря си от какво точно имате нужда и какво ще бъде извършено – уголемяване или уголемяване и повдигане… Съобразете се с мнението му. Ако, ще бъдете подложена и на лифтинг – част от тъканта просто се отстранява и тогава се поставят имплантите.

Освен това, не забравяйте, че красотата е синоним на хармония и ако искате по-големи гърди, то те трябва да са съразмерни с фигурата ви. Хирурзите знаят това много добре и имат безпогрешна преценка.

Възможни пречки

Първото, с което трябва да се съобразите е дали желаната процедура е подходяща за вас. Дайте си сметка, че могат да останат белези, процедурата е много болезнена и времето за възстановяване е голямо. Освен това е възможно да се промени чувствителността на гърдите ви.

Не забравяйте – поставянето на импланти е операция! Какъв е вашия праг на болката?
Източник: kozmetikata.com