Много подходяща за есенния сезон е еклектиката. Тя представлява комбинация от няколко различни стила: класика и модерн, хай тек и барок… Еклектиката наистина може да ви накара да се почувствате като дизайнер, но все пак бъдете внимателни и не прекалявайте!
За да създадете един наистина еклектичен, но не и безвкусен, интериор трябва да знаете, как правилно да поставите акцентите. Изберете едно-две ярки неща, които да се открояват и да привличат погледа. Всичко останало трябва да бъде фон, който да поддържа и придружава избраните от вас една-две основни вещи. За да ви улесним в избора на акцент, ви предлагаме да изберете от следващите пет възможности:

1. Ярки покривала
Покривка или просто голям шал може драстично да промените външния вид на дивана. В допълнение, сменете и калъфите на възглавниците. Тях може да си направите и сами от други шалове и кърпи, които да украсите с копчета, например.

2. Полилей
Неговия избор зависи от стила интериор, на който сте се спрели: ако сте избрали за основа класически интериор е по-добре да вземете „минималистични“ светилници, ако обаче обзавеждането ви е в минималистичен стил, тогава полилеят трябва да е богат и великолепен.

3. Тъкани под стъкло
Интересен начин за оживяване на интериора в жилището ви е да окачите по стените „картини“ от пъстри платове, шалове или килимчета, които да са под стъкло и в рамка. Подобно „произведение на изкуството“ е подходящо и за спалнята, и за банята, и за коридора.

4. Снимки в рамки
Вместо старите подарени от приятелите ви картини, окачете на стената снимки в рамка паспарту. Но не снимки на детето ви или на други роднини, а на красиви пейзажи, които сте снимали по време на почивките си сред природата или на морето. Можете да ги отпечатате черно-бели – тези снимки винаги са притежавали уникален стил. Размерът зависи от пространството, с което разполагате, но все пак имайте в предвид, че големите фотографии изглеждат по-интересно.

5. Малки светилници
Есента е времето, когато започвате да се чувствате подтиснати, поради малкото дневна светлина. Ако разпръснете из жилището си множество малки осветителни тела, те не само ще обогатят интериора ви, но и ще го направят по-уютен, топъл и дълбок. А когато дните са особено сиви и мрачни, може да ги включвате дори и през деня.
Източник: zaneya.com