Един от най-задаваните въпроси, които чуваме или се пишат до нас е „Как да накарам връзката ми да потръгне отново?“ Често задаван, този въпрос има своя отговор, и то не един. Да се задържи страстта за дълго в една връзка, е трудно и изисква усилия. Знам, че в романтичните, захаросани филми, които ни карат да вярваме, че любовта е безкрайна, всичко изглежда лесно. Но в реалния живот, хората се променят, ежедневието ги повлича в своята въртележка от проблеми и за да успеем в интимен план, трябва голямо желание.

За да ви помогнем в битката с еднообразното ежедневие и да спечелите отново любовта на своя страна, ви предлагаме няколко трика:

1. Разнообразието е подправката в живота.
Основен стълб във всяка връзка е разнообразието. Може да звучи банално, но е вярно. За да избегнете една от тежките последици от скуката – изневярата, трябва да търсите начини да разнообразите ежедневието с любимия. И най-вече в леглото. Пътувайте при всеки удобен случай, било то дори разходка до Витоша или близка планина във вашия край.
Не се лишавайте от близостта помежду ви се опитайте да прекарвате повече време в разговори, слушане на музика, секс, вместо да се отдадете на безплодни караници вкъщи.

2. Поправете маниерите си.
Кога за последно му благодарихте, когато оправи бушоните или завъртя крушката в кухнята? Отдавна, нали? А мъжете имат нужда от нашето одобрение и уважение към труда им. Така че, наложете си по-често да казвате „Благодаря“ и „Моля“, за да усети и той промяната.

3. Смехът е най-доброто лекарство за една връзка.
Научете се да приемате злободневните проблеми от положителната им страна. Ако няма такава, измислете я. Смейте се на грешките и недостатъците си. Нека те да ви сближават, а не отдалечават.

4. Двойка, която играе заедно, остава заедно.
Намерете хоби или спорт, който харесвате и двамата, и го практикувайте. Вместо през уикенда да седите затворени вкъщи, пред телевизора, измислете игра, която да ви забавлява и сплоти. Разнообразието е огромно – тенис на маса, плуване, пъзели, танци и …

5. Говорете.
Не забравяйте да споделяте. В по-дългите връзки това е най-сериозният проблем. Партньорите забравят да споделят един с друг, да говорят за проблемите и така те се задълбочават. Не позволявайте това да се случи и измисляте теми за разговор, които да ви помагат да излеете емоциите си. Религия, спорт, книги, филми, работа, пътешествия… Просто ви трябва начало.

6. Две глави мислят по-добре от една.
Когато един от двамата има проблем, това е проблем за двойката, и е хубаво да го решите заедно. Не преглъщайте ядовете, а ги споделете с любимия. Може би той ще ви даде решение на проблема и със сигурност ще ви изслуша. Това също е помощ, нали?

7. Кратката раздяла връща страстта.
Непрекъснато сте заедно. Каквото и да направите, той е около вас, което ви изнервя, защото не може да свършите нищо без той да забележи. А всеки човек има необходимост от лично пространство. Затова излезте с приятелки една вечер. Нека той да поседи вкъщи или също да излезе. Кратките раздели ще ви накарат да си липсвате и така да се желаете повече.
Източник: az-jenata.com