Дупето представлява голям (най-големия) мускул и за да изглежда в добра форма се нуждае от стягане. Едва ли има някой, който да не мечтае за повдигнато и добре оформено дупе. За съжаление тази част от тялото има лошата способност да лепи лесно всички излишни калории. Важното е, че има надежда, стига да има старание.

Необходимо е само старанието да бъде насочено във вярна посока. А ето и 4 упражнения, за които са необходими само 6 минути, но изпълнявани ежедневно, със сигурност ще имат добър резултат:

1. Разтягане за краката и бедрата

Отпуснете ръцете си. Изнесете десния си крак и леко се наведете. Пръстите ви трябва да опират земята. Повдигнете крака си встрани – бедрата трябва да са в хоризонтално на пода положение. Задръжте няколко секунди и отпуснете. Повторете с другия крак. Правете по 12-16 повторения.

2. Упражнение – ритник

Легнете на пода и повдигнете десния си крак като вдишвате дълбоко. Отпуснете крака издишвайки. Трябва да се стараете да повдигате крака си до вертикално положение. Ритнете с крак, сякаш ритате топка. Повторете 16 пъти, преди да смените крака. Използвайте бедрата си, за да оттласнете крака като ги повдигате, задържайте и приближавайте коленете към раменете си. Правете упражнението колкото можете по-бързо, ще усещате напрежение в бедрата и дупето си.

3. Специално за дупето

Това е много ефективно упражнение, специално за дупето. Поставете ръцете и коленете си на пода, отпуснете цялата си тежест на колене и изпънете ръцете си напред. Стегнете бедра. Останете в тази позиция 30-45 секунди, докато усетите напрежение в бедрата, дупето и гърба.

4. Кучешко разтягане

Застанете в кучешка поза. Постепенно доближавайте бедрата си до пода като разтягате краката си. Изтеглете раменете си надолу като очите ви са насочени към тавана. Останете в тази позиция 30-45 секунди, докато мускулите на дупето ви се напрегнат. Леката болка при такива упражнения говори за изгарящ ефект. Върнете се в изходна позиция.

Виждате, че няма нищо сложно в тези упражнения и съвсем не изискват часове усилена работа. А ефектът върху дупето, краката и гърба си струва.
Източник: kozmetikata.com