Какво е един ерген в представите на жената? Потенциален съпруг. Но, като предположи това, тя прави голяма грешка. Ерген може да не е само семейно положение, а и състояние на душата.

Класическият образ на един неженен мъж, утвърден в наивните мелодрами е прекалено опростен. Зле огладена риза, умни наивни очи, в които е застинала тъгата по женски ласки, сив, заради нередовното хранене цвят на лицето. Този типаж е толкова далече от реалността, колкото и ученият от филмите, който си губи постоянно очилата и сяда върху шапката си. В реалният живот ергените са много по разнообразни – и външно, и по характер.

Романтичен
Той много иска да се ожени, но винаги не за тази, която го иска. Много често предмета на неговите копнежи е недостижим. Той често се обажда на красивата водеща на някое предаване и си представя, как тя с мила усмивка му сервира закуската. Цял живот той прекарва в своите сладки мъки от несподелената си любов. Не забелязва жените, които са около него. Но, все пак това е за добро.

Самостоятелен
Той е минал годините, в които се сключват ранните бракове. После го е увлякла кариерата, съблазнили са го новите перспективи. Към 30-35 годишна възраст освен успешна кариера, той вече притежава и много полезни навици и умения, които му осигуряват комфортен бит. Изглежда добре, следи мъжката мода, изящен е, спортува и води здравословен начин на живот. Не изпитва недостиг на женски ласки, много дами мечтаят за него. Но той е дотолкова самодостатъчен и самотата му е по вкуса, че ако една жена се задържи по-дълго от една нощ в дома му, за него това е непоносимо. Ако не му говори за брак, то като признателност той ще прави ремонт в дома на приятелката си, ще я посреща след работа, ще пазарува. А може и да е толкова благодарен, че чак сам да поиска ръката и. Но в повечето случаи този тип мъже се превръщат в досадници и педанти. Необходимо ли ви е това?

Свободния
Този тип ревниво пази своята прословута свобода. Обича веселие компании, мъжките братства. Разбира се, способен и на романтични отношения. Но, бързи, героични, краткотрайни и драматични. Много често към 45-год тези романтично-героични пориви се изпаряват.

Многократно женения
Още един тип ерген – този, който много пъти е живял на семейни начала и при всяко ново запознанство казва, че не е женен и сърцето му е свободно. И когато след първите след първите години на страст и емоции, отношенията преминават в една по-спокойна фаза, просто му става скучно и той се “жени” отново и всичко преминава по същия сценарий.
Източник: damski-klub.info