Човек сам се ражда, сам живее и сам умира. Как взаимодейства с околната среда и как се държи със себе си е важен избор.

Нека си представим тялото като една къща

Тялото е вашата сграда. То е материалната проекция на вашите мисли.
От това как се храните зависи от какъв материал ще е къщичката ви. Бихте ли предпочели да я направите от желе или от тухли и бетон? Бихте ли позволили да се появят пукнатини?
От това как се движите (за препоръчване – и движите, и тренирате), зависи каква ще е архитектурата на сградата ви. Дали стените да са дебели колкото вестник или да имате здрави опорни колони? Дали входната врата да е набързо заварена, или непробиваемо елегантно блиндирано творение на инженерната наука.
Това как изглежда вашата къща, вашият дом, зависи единствено от вас и от изборите, които правите. Фасадата, която е първото нещо, което хората забелязват, е ваше творение.

Нека си представим емоциите си като интериора на къщата

Колкото и да е красива и/или сградата, влезем ли веднъж вътре, то вече търсим други неща. Вие обитавате ТОВА и само ТОВА единствено тяло, което ви е дадено и вие сте моделирали през живота си. Това как ще се чувствате в собственото си тяло зависи не само от сградата, а и от всички мебели и интериорни детайли, които придават на къщата живот и настроение. Можете да имате сиви мрачни стени и домът ви да е доста неуютен. Можете да имате претрупани дрънкулки и стени в крещящи цветове, придаващи непоносим облик на „бърлогата” ви.

Нека си представим мислите си като хората които каним вкъщи

Ако къщата ви е уютна и стабилна, най-лесният начин да развалите всичко е да поканите неподходящите хора, които да изпочупят всичко и да направят невероятна бъркотия. А можете и да поканите мили хора, с които да си прекарате чудесно.

Изборът

Всеки сам избира как ще моделира дома си. Ти съзнателно ли направи твоите избори?
Източник: pikantno.eu