Един от най-безопасните и съвременни контрацептиви е презервативът. Евтин, лесно достъпен, намиращ се в различни вариации – цветове, аромати, размери, той е сред най-добрите приятели и на мъже, и на жени. Не само, че предпазва от венерически болести, но и е ефективна защита от нежелана бременност.

Всички тези положителни характеристики на кондомите обаче биват замъглени от най-големият им недостатък (според мъжете), а именно намаляване на удоволствието от секса.
Голям процент от мъжкото съсловие често се мръщи щом стане въпрос за употреба на кондоми, тъй като намалява тяхната чувствителност при интимния акт. Но пък дали това е валидно и за дамите?

Сигурна съм, че на повечето жени, в различни периоди от живота им се е случвало (или все още е така) да използват презерватив, но срещат съпротива при половинките си. Доскоро битуваше мнението, че кондомите са пречка за изпитване на съвършеното удоволствие. Това е и причина производителите да задействат своите научни екипи и факт е, че вече има огромно разнообразие от презервативи, които не само, че не съсипват удоволствието, а дори го увеличават.

Съвременните технологии не позволяват усещането за дискомфорт при използването на презерватив и дори помагат за получаването на по-голямо удоволствие. Напук на твърденията, че кондомите лишават партньорите от удоволствие в секса, могат да се намерят стотици видове усъвършенствани средства, като релефни или супер тънки кондоми, които да засилят чувствителността.
Източник: az-jenata.com