Всички с нетърпение чакаме отпуската, дори когато по финансови причини не можем да си позволим да заминем някъде и сме принудени да останем в града. Не унивайте – градското лято също има своето очарование. Ето няколко идеи за приятно прекарване на уикенда или ваканцията през летните месеци.

Изкарайте колелото от мазето, избършете го от праха и го яхвайте. Може всеки ден да прекарвате един-два приятни часа в най-близкия ви парк. Изберете часовете сутрин до 10 и късно вечер след 20 ч., когато е по-хладно. Ако успеете да съберете по-голяма група колоездачи ентусиасти, може да направите и колопоход извън града.

Нямате колело – тичайте за здраве рано сутрин, карайте кънки или правете гимнастика (може и на открито). Направете си разходка в парка. Купете си диск с йога или друга гимнастика и правете упражнения вкъщи.

Отбийте се в книжарница и си купете книга по ваш вкус. Няма по-хубава и мързелива почивка от лежането на дивана с увлекателно четиво и разхладителна напитка.

Изтеглете си или си купете няколко хубави филма и им се насладете.

Или се поразщракайте с дистанционното – при късмет може да намерите нещо за гледане и по телевизията.

Обадете се на приятел, с когото все не намирате време да се видите през годината. На пица, бира или сладолед летните вечери са дълги, прохладни и приятни.

Набележете си няколко готварски рецепти, които никога не сте опитвали и – действайте. Поканете приятели вкъщи да дегустират и оценят майсторството ви.
Източник: az-jenata.com