Той пее отвратително в банята, захвърля си мръсните чорапи под леглото, засяда в тоалетната с лаптопа, бърка си в носа! Защо са му нужни тези отвратителни навици и как да го накараме да се промени? Необходимо ли е да се прави това?

Ползата на вредните навици

Удивително, но факт: вредните навици помагат на човека да живее. Например, пеенето под душа, почукването с пръсти по масата са малки ритуали. Те помагат на човек да се успокои и да се почувства в привична обстановка. Например, мъжът е изкарал един много тежък работен ден, много е нервен, дошъл е вкъщи, чоплил си е носа докато гледа телевизия и се е успокоил.

Вредните навици могат да бъдат и своеобразен гръмоотвод във взаимоотношенията. Когато живеете заедно бита започва да разяжда вашите чувства. Събира се умора и напрежение. Как да се справим с тях? Можем, разбира се да чупим чинии, да блъскаме боксова круша, но най-често вредният навик ни дава възможност малко да помърморим и да се освободим от претенциите си един към друг. След това и двамата се успокояват, разбират, че са се карали заради дреболии, и в отношенията се връщат близостта и топлината.

Промяната е възможна

Разбира се към някои особености можем да се отнесем като към мили странности. Но някои действително пречат на съвместният живот. Не е много радостно, сутрин като закъснявате за работа, да чукате през 5 минути на вратата на тоалетната, докато той там вече пуши и чете вестник.

Когато наистина е необходимо да се борите с вредните навици, молбите действат слабо, сигурно сто пъти сте го молила да престане, но няма резултат?

Най-добре да се борите с дела, а не с думи. Най-често човекът с вредните навици не осъзнава, колко нелепо изглежда от страни.Опитайте с ефекта на кривото огледало. Например, станете по-рано и се затворете в тоалетната с любимото списание или лаптопа. Така той скоро ще разбере, колко неуместно постъпва и ще се извини.

Вижте себе си

Никой не е идеален. Със сигурност и във вашето поведение има неща от които не се възхищава вашия любим. Как той се отнася към вашите вредни навици? Търпи ли ги? Може би той е успял да ви промени, без да забележите.
Източник: damski-klub.info