Рекламата на новия роман на Дан Браун „Изгубеният символ“ е не по-малко озадачаваща от съдържанието на книгата, предаде Асошиейтед прес. От издателство „Дабълдей“ съобщават, че преди излизането на първия роман на писателя след бестселъра му „Шифърът на Леонардо“ в сайтове като Facebook и Twitter ще бъдат публикувани поредица от кодове, криптограми, пъзели, тайни истории, карти, афоризми и други главоблъсканици.

Романът излиза на пазара на 15 септември. Негов главен герой отново е професор Робърт Лангдън. Съдържанието се пази в строга тайна, но се смята, че в „Изгубеният символ“ вниманието на читателя ще бъде насочено към масонството.

Издателството публикува и кориците за САЩ, а също за Великобритания и Австралия.

От книгата „Шифърът на Леонардо“, публикувана през 2003 г., бяха продадени над 80 милиона печатни копия по целия свят. Издателството съобщава, че от „Изгубеният символ“ първоначално ще бъдат отпечатани 5 милиона копия.

В интервю за Би Би Си Дан Браун е споделил, че за него писането на новия му роман е било „странно и чудесно пътешествие“, продължило шест години.
Източник: actualno.com