Мит 1. Тя го е съблазнила

Женската инициатива днес е в разцвета си. Но мъжете, както и по-рано лидират в запознанствата и завързването на любовни отношения. Правят комплименти, искат и телефона, канят я на заведение, подаряват цветя и подаръци, звънят, досаждат, обещават…

Мит 2. Тя иска да разруши нашето семейство

Любовната връзка не означава, че жената иска задължително да се омъжи за мъжа. В повечето случаи, и двамата осъзнават, че ако се оженят, романтиката ще си отиде, и ще започне обикновения битов кошмар.

Мит 3. Не можеш да построиш щастие върху чуждото нещастие

Може би, тази мъдрост са я измислили изоставените жени. Много често, нашето щастие е винаги нечие нещастие. А например, в студентките години, много момичета отнемат гаджетата на други. Колко разбити сърца! Никоя от тях не се измъчва заради това, че е направила съперницата си нещастна, а се хвали, че момчето е предпочело нея.

Мит 4. Бяхме толкова прекрасна двойка, а тя всичко разруши

Това вече е минало. А и защо мъжът ще си търси любовница, когато всичко е било толкова прекрасно? Ако той, например, обожава жена си и по цял ден мисли, как да задоволи капризите и? Така, че вече няма какво да се разруши, просто сте живели с остатъците от голямата любов.

Мит 5. Можеше да си намери и ерген

Ако един мъж не е женен на 30-40 години, изводите изобщо не са утешителни. Той или е голям егоист, неспособен да се грижи за никого, или алкохолик, наркоман, използвач и т.н.

Така, че повечето мъже се женят, когато му дойде времето. Те го правят, за да не ги гледат на криво, не ги упрекват, че имат комлекси, не спъват развитието на кариерата им. Позволяват да им се сложат брачните окови, за да има кой да се грижи за тях – да готви, чисти и създава уют. А някой, разбира се, се женят заради голямата любов.

Мит 6. Искат нещо чуждо

Колкото и да е печално, много жени след сватбата си мислят, че работата е свършена, и мъжът вече е тяхна собственост. Те имат право и трябва да знаят, къде е той, какво прави, кога ще се върне. Имат чувството, че мъжът е тяхна собственост, а любовницата е крадла, която посяга а чужда собственост. Но мъжът също е човек, а не вещ. Той има право на своите чувства и желания. Желания, които понякога не се харесват на половинката му.

Мит 7. Всички любовници са аморални жени

Любовницата може да бъде високо образована, от добро семейство, честна, добра и отговорна. Просто на нея както и на много други не и върви в личния живот. Сега тя има любовник, и това не я прави по-лоша от преди.

Мит 8. Само парите я интересуват

Да се изкарат пари е много по-лесно, отколкото да се намери приличен мъж. Мъж, който да обикнеш истински… Жените около 30-те, най-често, имат нормална работа, не умират от глад и не просят по улиците.

Още повече, че не всички мъже са щедри към любовниците си, както е прието да се смята. Разбира се, изключение правят “златотърсачките”, но тук не става въпрос за тях.

Мит 9. Какъв пример дават на децата

Малките деца така или иначе нищо няма да разберат. Много често децата не знаят за всичките връзки на родителите си. А и възпитанието е процес, който се основава не само на личния пример.

Мит 10. Тя не може да си представи как се чувствам

А вие можете ли да си представите, какво е да си вратар на отбор, който е загубил финала на световното? Или как, като сте уредили детето си в университет по “втория” начин, сте лишили от образование по-талантлив студент?

Животът е борба. Борба за щастие. И всеки се бори сам. По-добре си помислете, какво сте направили, за да подтикнете съпруга си към изневяра. И си направете изводи, не обвинявайте съперницата си в грехове, много от които са само митове.
Източник: damski-klub.info