Всяко ходене до вилата през лятото е като кратка отпуска – там сте обгърнати от спокойствие, което толкова много ви липсва в натовареното градско ежедневие. Без значение, дали ще се печете на слънце, ще се забавлявате на двора или ще се грижите за градината – всичко това правите навън на свеж въздух. А защо да не си обзаведете и приятно местенце, където и да похапвате на открито?

„Сърцето“ на трапезарията
Масата, която ще използвате, трябва да бъде удобна и просторна. Но преди всичко – устойчива. Сгъваемата маса е много добра за малък пикник, но ако сте решили да създадете наистина уютно място за хранене на двора, то масата трябва да е голяма и достатъчно тежка, за да не се преобръща при всеки лек полъх на вятъра. Универсално решение е маса от пластмаса. Разбира се, не е много приятно да се храните на пластмасова повърхност, но решението на този проблем е изключително лесно: достатъчно е да застелете масата с красива покривка. Дървената маса е по-приятен вариант, но за съжаление, краката и започват бързо да изгниват. За да избегнете изхвърлянето на масата в края на сезона, може да вземете такава с дървен плот и метални крака.

Столове, кресла, пейки
Удобство и стабилност са най-важните характеристики за един стол. Най-евтиният вариант за вашата трапезария на открито са дървените или пластмасови сгъваеми столове. Те са съхраняват и местят от едно място на друго лесно, но не винаги са достатъчно удобни за сядане, особено ако земята под краката им не е равна. Така че, ако искате да имате едно наистина добро място за хранене във вашия двор, трябва да се погрижите да осигурите удобни столове. Понякога много добро решение е да замените няколко стола с пейка.

Проблемът с дървените столове е същият, като с масата – те са много удобни за седене, но когато се оставят навън за дълго време, започват да гният. Така че, може да купите и пластмасови или метални столове, които да покриете с възглавници или меки калъфи за столове.

И още няколко детайла…
Не забравяйте за големия чадър или шатра. Те ще ви предпазят и от слънцето, и от лекия летен дъжд. Освен това, ако са избрани с вкус, те са и едно много добро допълнение към интериора на градината ви.
И накрая – важно допълнение към вашата градинска трапезария е и барбекюто или скарата. Тук изборът ви е неограничен и зависи от цялостния изглед на вилата ви и от вашите кулинарни умения.
Източник: zaneya.com