Колкото по-горещо става, толкова повече се изкушавам да премина на сладоледена диета. Хубаво е, че като се поразрових и поразпитах и други любители на сладоледа, разбрах, че са я лансирали в публичното пространство, а диетолозите дори отбелязват, че няма нищо лошо в нея, стига да не се прекалява и да се спазва дневния прием от калории. Лимитът за жени е около 1200-1500 калории на ден.

Смята се, че сладоледът понижава кръвното налягане, намалява риска от инсулт, повишава имунитета и предотвратява появата на камъни в бъбреците.

Ако пет дни в седмицата хапваме само сладолед в умерени количества, без съмнение ще свалим поне 2-3 килограма. Сладоледът, който се прави от мляко, съдържа калций и това е добре за костите. Ако сме на диетата се препоръчва да се яде млечен, нискокалоричен сладолед. Както знаем в сладоледите има и голям процент вода, в някои от тях примеси от плодове и кисело мляко.

И за да не започнем да припадаме, спокойно можем да си разнообразим диетата.

Сутрин: сладолед с овесени ядки и плодове.
На обяд: сладоледена мелба с ядки и плодове.

Вечеря: сладолед с плодове.

През лятото има много плодове и имаме голям избор. Можем да избираме от по-хранителните като бананите, до по-малко калоричните портокали и ягоди.

С една дума плодово сладоледената диета за няколко дни, няма да ни умори от глад.

А ако ни се вижда прекалено екстремална можем да хапваме сладолед само на обяд, а за закуска да хапваме мюсли, а вечер да се придържаме към класическото: салата от зеленчуци и парче нетлъсто месо.

При всички положения намаляването на количеството храна ще окаже благотворен ефект върху фигурата, без да губим енергия и тонус. Ако сме фенове на лунната диета, сладоледената можем да я използваме като разтоварващ елемент един ден преди и след лунните фази.

Сладоледена или не, и без това е най-добре всеки да опита от различни хранителни режими и сам да прецени кое е най-добре за него към дадения момент.
Източник: az-jenata.com