С добре написаното CV правите първото впечатление пред бъдещия работодател. Не го подценявайте, а се постарайте да изработите едно впечатляващо CV, което да бъде забелязано. То трябва да бъде ясно, подробно и в същото време не много дълго. Изложете максимално информацията за себе си – с минимален брой думи и по най-разбираемия начин.

Какво трябва да съдържа едно успешно CV?

Лична информация: Задължителни са трите имена, рождената дата, мобилен телефон и e-mail. Ако желаете може да дадете стационарен телефон и адрес в случай, че е от значение за работодателя района, където живеете.

Образование: Започнете отзад напред, без да описвате началното си образование. Не пропускайте и допълнителните специализации, дори да не са в областта, в която ще работите.

Трудов стаж: Започнете отново от последната работа, която сте работили и завършете с тази, която имате в момента. Не се притеснявайте да включите длъжности и позиции, с които не се гордеете особено много. Рано или късно ще се разбере за тях и тогава ще се чувствате особено неловко. Когато пишете за всяка отделна работа, не забравяйте да напишете какви точно ангажименти сте имали и причината, поради която сте напуснали.

Езикови умения: Избройте всички езици, които владеете и задължително степента, до която сте ги усвоили.

Компютърни умения: Избройте всяка програма, с която можете да работите. В днешно време е изключено да нямате компютърна грамотност, затова лаконичното споменаване, че имате такава няма да е напълно достатъчно.

Допълнителна информация: В края на CV-то опишете вашите хобита и това, с което се занимавате в свободното си време. Не подценявайте тази част от вашето представяне. Тя говори много за вас като личност и ще ориентира работодателя що за човек сте и дали ще се харесате взаимно.

И на края запомнете, че вашето CV е първото впечатление, което правите пред бъдещия си работодател. Създайте го перфектно и то ще ви се отблагодари.
Източник: jenabg.com