Жените определят дали едно вино е добро основно по цената му. Това показва изследване извършено в Харвард. Етикетът, наименованието на виното, производителят и цената са от решаващо значение за дамите. Годината на гроздобера, сортът на гроздето или пък географския произход на виното са второстепенни за нежния пол.

В проучването са участвали няколко хиляди жени, като им е предложено да степенуват вкуса: 1 за непоносимо; 2 средно хубаво; 3 изключително хубаво. Най-висока оценка са получили най-скъпите вина, а когато не знаели какво пият резултатите били съвсем различни. За разлика от дамите мъжете не оценяват качествата на вината по същия начин.

Като експеримент са използвани португалски вина на цена от 5 до 40 долара. „Проучването потвърди, че повечето от нежния пол ценят парите и тяхната сила във всяко отношение. Те избират по-често партньори с дебели портфейли и това е основно заради търсенето на сигурност от страната на жената“, обяснява ръководителят на екипа направил проучването Йохън Алменбърг.
Източник: ДНЕС ПЛЮС