Представителите на „най-усмихнатите“ професии във Великобритания боледуват много по-рядко, показват данните от социологическо проучване, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Секретарките са представителки на „най-усмихната“ британска професия, на противоположния край на „скалата на дружелюбността“ са шофьорите на такси – те са най-мрънкащи и недружелюбни. Според проучването, почти всяка втора секретарка (53,5%) поне веднъж дневно се усмихва на работното си място.

Една четвърт осмиват началството си, за да свалят стреса. А 8% от секретарките са признали, че на практика постоянно се смеят, докато работят. В тройката на най-смеещите се труженици са влезли собствениците на магазини и учителите – по време на работа съответно 45,3 и 42,5% от представителите на тези две професии се засмиват поне веднъж.

При таксиметровите шофьори този процент е едва 0,4. Имайки предвид тяхната професия – непрестанни задръствания, покачващи се цени на бензина и неравномерна натовареност едва ли можем да ги виним, че не им е до смях. Проучването е установило още една интересна особеност: представителите на най-усмихнатите професии много по-рядко боледуват.
Източник: pikantno.eu