Омъжените дами винаги трябва да помнят, че фън шуй е древна китайска наука, много от нейните принципи са насочени към това да направят членовете на семейството по-преуспяващи, по-богати, по-щастливи и по-здрави.

Друго нещо, което може да направи фън шуй за дома е осигуряване на много здрави синове за продължение на рода. Но трябва да се има пред вид, че подобно на император, властният мъж в древен Китай е можел да разполага с неограничено количество наложници, затова бъдете внимателни, заедно с привличането на финансово благосъстояние и власт, да не активизирате в съпруга си желание за полигамия.

Бъдете внимателни с водните символи.

Те са прекрасни за успех в делата, особено когато използвате символи, като водопади, аквариуми. Бъдете внимателни с разположението на тези обекти. Например, не трябва да поставяте тези символи вдясно от входната врата. Това може да подтикне извън брачни любовни интереси в мъжа. Водните символи, когато са разположени извън пределите на дома в източната, юго-източната или северната част на градината винаги носят повече богатство. Но те винаги трябва да бъдат от дясната страна на входната врата, защото няма да имате никаква полза от това, ако загубите съпруга си. Това не носи изобилие, а много неприятности и нещастие.

Семействата, които разполагат с басейн трябва внимателно да обмислят разположението му. Ако басейнът е от дясната страна на входната врата (погледнато от вътре на вън), то проблемите свързани с изневяра са много вероятни.

Бъдете внимателни с цветята, разположени в спалнята.

Цветята в спалнята означават наличие на много жени в живота ви. Не поставяйте в спалнята картини с цветя или художествени изображения на съблечени жени. Ако съпругът ви настоява, закачени тези картини в друга част на дома, но не и в спалнята.

Още по-нежелателно от присъствието на цветята, е присъствието на огледала, в които се отразява брачното ложе. Според фън шуй, те водят до намесата на трети лица в отношенията между съпрузите.
Източник: damski-klub.info