Според флоротерапевтите ако имаме душевни терзания и лични проблеми, освен с посещение при личния лекар и аптеката, може да комбинираме лечението и със закупуването на точно определени видове саксийни цветя.

Флоротерапевтите съветват:

ако имаме проблеми с дихателната система да отглеждаме в дома си розмарин;
за проблеми със съня препоръчват да се обградим с мушката, а пък ако страдаме от хронична умора да се доверим на ментата.

По същия начин се препоръчва да се подбират и цветовете. Според флоротерапевтите всеки цвят лекува определени болести и спомага за излизането от различни видове фобии и депресии. Разбира се тук разглеждаме този въпрос откъм любопитната страна, ако наистина имаме сериозни проблеми е добре и да потърсим мнението на специалист в областта (дори бих казала няколко специалиста в различни области, свързани с нашия проблем), защото със здравето шега не бива.

Но пък за любопитните ще дадем и любопитни факти. Цветарите ще се радват да разберат, че например жълтите цветя се препоръчват при инфекциозни болести.
Всички знаем символиката на жълтия цвят. Той носи позитивизъм, положителни емоции свързани с повече надежда, щастие и топлина. Затова в най-трудните си и депресивни мигове се обградете с жълти хризантеми и светът ще ви се види доста по-слънчев, привлекателен и добронамерен.

Ако сте нервни или пък имате хиперактивно дете у дома – за вас са зелените стайни растения, които възстановяват баланса и хармонията в човека.

Синият цвят пък успокоява и умиротворява. Флоротерапевтите смятат, че сините растения отнемат агресията и ги препоръчват за всекидневни. А аз бих казала, че са задължителни за чакални в поликлиники, държавни учреждения, банки, застрахователни офиси, данъчни офиси и други подобни, където определено бюрокрацията ти идва в повече. По тази логика и червените светофари би трябвало да се заменят със сини.

Червеното, както всички се досещате, се свързва с кръвта, лидерството, активността и агресията. Сега разбирате, защо всички шофьори са агресивни и изнервени на пътя, а аз си мислех, че е заради безумния трафик и безумната инфраструктура, но не, флоротерапията ни подсказва един друг възможен поглед към света – просто заради червения цвят на светофарите.

Червените цветя се препоръчват при болести на вътрешните органи, а пък ако имате червено мушкато или просто червен букет в кухнята, това със сигурност ще увеличи апетита. Една идея, която майките на злояди деца може да експериментират и да споделят дали работи!
Източник: az-jenata.com