Грижата за косата, за да бъде пълноценна, се нуждае от подходящ инструментариум – шампоани, балсами, маски, серуми, стилизиращи продукти, уреди и аксесоари. А пролетта е сезонът, в който се налага да използвате най-голяма част от този „гардероб“.

Ето 7 стъпки, които ще ви помогнат да подготвите косата си за новия сезон:

1. Нова подстрижка

Сега е моментът да смените прическата си или просто да освежите кичурите. За да премахнете цъфтежите е необходимо да бъдат отрязани около 2 сантиметра. След това, косата има по-свеж и здрав вид, а и вашето излъчване се променя.

2. Грижа за скалпа

Кожата на скалпа се нуждае от същите специални грижи, както тази на лицето. Ексфолирането отпушва фоликулите и стимулира растежа.

3. Боядисайте косата си

Можете да използвате различни варианти – постоянни или полупостоянни оцветители, които, ако са правилно избрани, ще освежат косата ви и ще я направят по-бляскава. Не се хвърляйте веднага на твърде светли цветове – карамел, шоколад и кестен са много красиви нюанси.

4. Запълнете рафта с добри продукти

Повечето продукти за коса имат трайност между 6 и 36 месеца. Излагането на директна слънчева светлина, твърде високите и твърде ниските температури и микробите съкращават срокът им на годност. Ако не можете да си спомните кога точно сте купили един продукт, може би е време да го замените.

5. Сменете четката си за коса

Четките с естествен косъм стимулират скалпа и разпределят естественото омазняване.

6. Почистете сешоара

В сешоара лесно се натрупва прах, която при сушене попада в косата. Почиствайте мястото, от което излиза горещия въздух, за да предотвратите това.

7. Купете си „супер“ продукт

Сега е моментът да експериментирате – купете си стилизиращ продукт последна технология, пробвайте нова маска за коса или супер преса за изправяне. Сменете прическата си или боядисайте косата си в съвсем различен нюанс или цвят от вашия. Пролетта ще ви даде необходимия заряд за това.
Източник: kozmetikata.com