Делейки едно легло, двойките заемат различни пози, отговарящи не само на удобството по време на сън, но и на отношенията им. Когато доверието е пълно, влюбените спят на един и същи хълбок, като гърба на единия е плътно прилепен в гърдите на другия. Тази поза максимално отговаря на желанието за близък физически и емоционален контакт. И когато единия се обръща другия синхронно повтаря неговото движение.

Понякога влюбените спят лице в лице, хванати за ръце. Такава поза изразява крайна степен на интимност и доверие и се среща рядко, дори и в началните етапи на любовните отношения.

С годините партньорите са склонни да се отделят един от друг по време на нощния си отдих. Това е нормална тенденция, настъпила не в резултат на охлаждане на отношенията, а на ръста на увереност в партньора, че нищо не е в състояние да повлияе на доверието между тях. Те поддържат физически контакт в съня с преплетен крак или леко докосване на ръката.

Какви са действителните отношения между партнъорите подсказват и положението на ръката и крака.

Ръка, опряна на гърдите говори за доверие. Ръка под мишницата или между бедрата сигнализира за зависимост и неувереност в себе си. Ръка свита в юмрук, разкрива агресия. Положението на крака в съня също е издайник за степента на доверие между партнъорите- силно стегнатите бедра може да говорят за отбранителна позиция по отношение на съпруга.

Понякога взаимоотношенията са достигнали такива крайни точки, че страх и ненавист прозират дори в съня.

Малките разногласия между мъжа и жената през деня моментално се отразяват на техните пози по време на сън. Както и охлаждането на чувствата им или това, че те даже са угаснали. А това означава, че се е появил доста сериозeн повод за анализ на техните отношения.

Подсъзнателното отхвърляне на партньора може да приеме доста изострени форми като скърцане със зъби, скимтене по време на сън или поза готова за удар.Понякога напрежението между партньорите достига такава сила, че те просто не могат да заспят в едно легло. Тогава? Решението е ваше.
Източник: pikantno.eu