Майчинският инстинкт в нас жените се появява много често още преди реално да сме готови за деца. Нямам предвид физическо съзряване, а още преди да сме си осигурили дом, семейство и стабилна работа.

Това е напълно естествено, тъй като жената е създадена да бъде майка и природата ни е дала срок, в който можем да осъществим поривите си.

Желанието да имаме бебе се засилва още повече, когато наближим или вече сме прехвърлили трийсетте и непрекъснато се разминаваме по улиците с майки и детски колички.

За съжаление обаче, проблемът на много жени, желаещи да имат дете, се оказва именно половинката им. Ако сте от тази „категория“ двойки, знаете колко тягостно е чувството да искате бебе от любовта на живота си, а той по един или друг начин, да се дърпа. За него моментът никога не е подходящ. Все мисли, че винаги има още време или пък изтъква, че има неща, които са по-належащи.

В един момент го разбирате, но в следващия усещате как се отдалечавате един от друг, появява се пропаст във възгледите и отношенията ви. Когато говорите открито по темата, не стигате до консенсус и затова с времето се затваряте и започват да ви измъчват черни мисли за бъдещето.

Ако половинката ви е от мъжете „никога няма да имам деца“, тогава вече наистина имате проблем. Дори да е на 35, той все още не е пораснал за деца и при споменаване на темата се мръщи и променя разговора в друга посока. Ако не предприемете сериозно мерки, това положение няма да се промени. Проблемът е в страха му да поеме отговорност и в собствения му егоизъм, колкото и да ви боли от истината.

Покажете му колко е важно за вас, обяснете му, че детето е висша форма на сближаване между двама души и че след години сам ще осъзнае, че това е бил истинският смисъл на живота. Дългите и откровени разговори могат да имат сериозно влияние върху нагласата му. Ако времето минава и той не променя желанията си, трябва сериозно да се замислите дали това не е признак на друго. Просто има хора, които си остават цял живот егоисти и тяхна основна ценност е собственото им удобство. Няма начин такъв тип човек да жертва „лесния“ си начин на живот за каквото и да било и това може да продължи дори след раждането на дете. Така че внимавайте много, защото е много по-лесно да склони да си направите дете, отколкото да разчитате на него за отглеждането на малкото човече. И въпреки че много мъже се променят след като им се роди дете, не бива да разчитате на случайността, че един ден той ще е друг. Трябва да сте убедена в това преди да забременеете.

Чували ли сте максимата „Нещо, което става на сила не е добро. За всяко нещо човек трябва сам да узрее“? Замислете се колко много мисъл има в тези думи и те важат с пълна сила за ситуацията, в която мъжът не е готов за дете. В такъв момент от вас се иска, или да му помогнете да узрее за тази важна стъпка в живота, или се замислете за връзката си.
Източник: jenabg.com