Какво е това верността и защо трябва да се пази? Всъщност, това понятие е доста обемно. Верността е когато носиш отговорност за думите и действията си. Или вярност към любимия човек, когато всичко е по-дълбоко.

Принципът на верността се основава във физически, духовен и емоционален аспект. Независимо от това, че най-често се вземат пред вид сексуалните отношения или изпитването на силни чувства към друг човек, най-вероятно това са само факти, зад които се крие нещо по-дълбоко.

Много хора допускат мисълта за това, че изневярата може да се прости, след като любимият човек признае, че е сгрешил. В този случай като оправдание служи това, че са го манипулирали, той е бил съблазнен, или някакви други обстоятелства, които намаляват вината му.

Друга ситуация. Когато прекарва дните и нощите си с една жена, проявяват се признаци на романтични отношения, но мъжът мисли за друга. Спомня си и си представя лицето и, гласа и, жестовете и. Тя е всеки път с него, но и се струва, че неговите признания и докосвания са предназначени за друга. Той изпитва чувства, които го терзаят. За много хора това се приема за изневяра спрямо жената, с която мъжът е обвързан в момента.

Каква е цената на верността, когато тя не се запазва на всички нива. Верността не може да бъде свързана по никакъв начин с бартер или обикновената размяна. Но вся пак без духовна основа тя е невъзможна, тъй като стои по-високо от сделката, договора.

Да се запази верността, означава да се предпази от болка и травма, човека, когото обичаш. Във всеки друг случай човек лъже партньора си, а заедно с него и себе си. Вярата в отношенията предполага и това, че и двамата с всички сили ще се стараят да ги съхранят.

Цената на верността са любовта, уважението, грижите, отговорността. Това е щастието, което хората подаряват един на друг. И докато съхраняваме верността – предпазваме отношенията си от бури и съблазни. А ако не – ги разрушаваме, независимо от това, каква е формата на изневярата.
Източник: damski-klub.info