Какви рискове крие бракът с богат мъж? Какво печелим и какво губим? И защо никога не трябва да зависим изцяло от него? Не мислете, че такъв брак ще е щастлив, само защото ще сложи край на финансовите ви терзания! Не смесвайте любовта с благосъстоянието! Богатите също плачат… Глупаво би било да пробвате, за да се убедите, че сте допуснали най-голямата грешка в живота си… А той е твърде кратък и едвали е разумно да го пропиляваме в множество сватби.

Бъдете наясно със себе си – за него ли се омъжвате или за парите му? И не мислете, че омъжвайки се за богаташ, ще сте заедно с него до гроб! Колкото по-богат е един мъж, толкова повече женски погледи са насочени към него… или към банковите му сметки. С други думи – конкуренцията е голяма, а времето си минава и лифтингът не винаги помага. От принцеса, вие се превръщате в обикновена домакиня, която след време той започва да възприема по навик. А навън чакат изпълнените със свежест, амбициозни и готови на всичко, за да си осигурят охолен живот млади девойки.

Бракът по сметка се консумира на бързи обороти и без чувства. И ако сте пропуснали хилядите възможности за перспективна работа с добри доходи, само защото сте имали предостатъчно такива, в един момент липсата на “спонсор“ може да се окаже доста проблематично. Ще ви боли не само заради загубата на мъжа до вас, но най-вече заради раздялата с лукса, на който сте свикнали.

Не се сърдете на наследничката си, защото винаги ще има млади и красиви жени, след които да тичат мъжете. Сърдете се на вашето бездействие! На това, че сте допуснали да станете зависима от него и от парите му!

Преосмислете ценностната си система! Не превръщайте парите в най-важната цел на живота си. Научете се да ги цените, без да ги издигате в култ! Спестявайте разумно и се възползвайте от общите блага, като инвестирате част от тях в собствен бизнес, който да ви гарантира ваши лични доходи. Стремете се към независимост! Търсете Ключа на успеха! А той се крие в трите “К“-та за една жена:

КАРИЕРА – работейки, може да натрупате състояние;
КАПИТАЛ – ще го имате, развивайки собствен (а не семеен) бизнес;
КЪЩА – не се оставяйте да ви подслонява мъж, към когото нямате никакви чувства.
Източник: jenabg.com