Определено прави добро впечатление когато отидем по работа в нечий офис и изведнъж попадаме в оазис от зеленина. Не само прави добро впечатление, но и веднага ни зарежда с позитивни мисли.

Обаче всеки, който отглежда растения знае, че добре гледаните цветя изискват много грижи и внимание. Кой го осигурява в офисите? Има няколко варианта.

Големите фирми се доверяват на специалистите по озеленяване, които предлагат поддръжка на зеленината.

На други места част от задълженията на чистачките са и да се грижат за цветята. Но дали всеки, на когото му го вменят в длъжностната характеристика си прави труда да проучи кое цвете как се гледа, колко често се полива, на каква светлина трябва да е изложено и т. н.?

В повечето офиси обаче за цветята се грижат служители ентусиасти. Хората, които обичат цветя намират време да се грижат за тях. Ако имаме една две саксии с цветя на бюрото си е лесно, но ако имаме пълна стая с най-различни видове зеленина, кога успяваме да се погрижим – преди работа, по време на работа или след работно време? Как се справяте вие и имате ли необходимост от цветя на работното си място?…

За хората като мен, за които светът на работното място се изразява с екрана пред тях, едва ли е от голямо значение, какво има наоколо. Но за останалите, които не са вторачени по цял ден в мониторите си може би зеленината има по-голямо значение.

Затова е интересно да споделим дали цветята оказват положително влияние върху работния процес и струва ли си да идваме половин час по-рано, за да се погрижим и да създадем повече уют и повече красота на работното си място?
Източник: az-jenata.com