Много родители ги вълнува въпроса, какви играчки да изберат за бебето си. Важно е играчката да е напълно безопасна. Но как да се изясни това?

При избора, е необходимо първо да се обърне внимание на етикета. Задължително на него трябва да присъства информация за страната и фирмата производител, а също и потребителските свойства.

Много е важен и размерът на играчката. Дребните играчки не са подходящи за деца под 5 години. Малките играчки или детайлите от играчки могат да попаднат в дихателните пътища на детето, което да доведе до печални последствия. Затова трябва веднага да се огледа играчката за малки детайли, които да могат да се разглобят или да се отделят от нея.

Старайте се да купувате играчки само в специализираните магазини. Върху играчките трябва да присъства информация за каква възраст тя е предназначена. Важно е играчките да съответстват на възрастта на детето ви. Не купувайте на детето играчки, които са предназначени за по-големи деца.

Внимателно трябва да се разгледа формата и материята. Играчката не трябва да има остри краища. Материалите, от които са направени играчките трябва да са много здрави. Избягвайте прекалено ярките играчки.

Преди да дадете на детето играчката, я измийте добре с детски сапун. В никакъв случай не му давайте да играе с опаковките.

Отнесете се към избора на играчки много сериозно, некачествените играчки могат да са опасни за здравето на детето!
Източник: damski-klub.info