Българката обикновено не обича да изхвърля старите вещи. Може би защото те са се просмукали с част от нашето минало и ако то е приятно, сантименталното звучене си казва думата и ние складираме вещите по мазета и тавани, на вилата или в къщата на село. Те са част от нашата история и спомени. За съжаление на някои от тях като например на дългосвирещите грамофонни плочи не може да им се насладим повече – дори само по причина, че вече рядко се среща работещ грамофон. Но ето няколко идейки да запазите нежното звучене на добрите стари песни и доброто старо минало.

Може например да направите страхотни саксии за цветя.
Технологията е съвсем проста – потапяте грамофонната плоча в тенджера с вряща вода за кратко, след което й придавате формата, която желаете. Остава да насадите любимите си цветя и да гледате как те се разлистват и разцъфтяват под невидимите звуци на любимата ви музика.

Или да направите полилей, с който да придадете романтична атмосфера с приглушени разноцветни светлини. Би бил чудесен аксесоар към тийнейджърска стая или страхотен подарък за запален меломан.

Технологията по направата е същата, единствено трябва да имате малко повече технически умения, за да може да монтирате крушката.

Използвайте крушки, които не се нагряват. Ако не сте майстор в тази сфера, по-добре се обърнете към услугите на електротехник.
Ако сте по-сръчни в ръцете, от грамофонни плочи може да сътворите и етажерки за дребни сувенири, да направите свещник, да ги използвате за основа за декоративни пана за стени, часовник и какво ли още не. Така вашите стари спомени няма да бъдат захвърлени и бавно да се превръщат в непотребен боклук, а ще допринасят за уюта във вашия дом.
Източник: az-jenata.com