Борбата с килограмите винаги е индивидуална, защото и проблемът е личен. Много е важно обаче да имаш право на избор, за да успееш да откриеш най-добрия и здравословен начин за теб самия. Според една такава теория, можеш да поддържаш форма, да отслабваш и да запазиш здравето си, когато съобразиш менюто с кръвната си група.

Питър Дж. Д’Адамо в книгата си за храненето според кръвната група, твърди, че това е начин да бъдеш здрав, да живееш дълго и останеш в идеална форма, защото кръвната група има отношение към храносмилателната система и така едни храни са добри за някой, но не са препоръчителни за друг.

Какво да ядете когато вашата кръвна група е:

Кръвна група О

Според д-р Д’Адамо тази кръвна група е най-старата в човешката история и тя има „спомени“ много назад във времето. Така че, ако вие сте с 0-ва кръвна група за вас е препоръчително да ядете повече месо и риба, а да ограничите зърнените продукти, хляба и бобовите растения.

Препоръчват се енергични тренировки.

Кръвна група А

Д-р Д’Адамо условно определя хората с кръвна грума А като „земеделци“, защото за тях най-подходящо е вегетарианското меню – соя, зърнени храни и зеленчуци.

Препоръчват се внимателни не много натоварващи тренировки.

Кръвна група В

Това са хората, наречени от Д’Адамо „номади“. Те могат да ядат млечни продукти и месо, но ще трябва да избягват пшеничните продукти, царевицата, лещата.

Препоръчват се умерени тренировки.

Кръвна група АВ

Това е „модерната“ кръвна група и съответно хората с АВ кръвна група имат чувствителни стомаси. Добре е да избягват пиле, говеждо и свинско, но могат спокойно да се наслаждават на морската храна и млечните продукти.

Препоръчват се неенергични тренировки.

Как работи?

Д’Адамо отхвърля идеята, че една диета е подходяща за всички. Но ако вие ядете храна, съдържаща лектини, несъвместими с вашата кръвна група, можете да предизвикате негативна реакция в организма си, подуване, бавен метаболизъм.

Храните са категоризирани в три отделни групи:

– Подходящи
– Неутрални
– Нежелателни

„Подходящите храни са „лекарство“, неутралните са просто храна, а нежелателните са като „отрова“, твърди д-р Д’Адамо.

Разбира се, д-р Д’Адамо има немалко критици. Основното обвинение срещу него е свързано с плодовете и зеленчуците и твърде слабата им позиция в неговата диета.
Източник: kozmetikata.com