Враждебното настроение при хората води до повече трупане на килограми през годините, отколкото при добродушните хора, показват най-новите резултати на френско изследване.

Колкото някой е по-агресивен, толкова повече се увеличава индекса на телесната му маса като по-възрастен, твърди доктор Ерман Наби и колегите му, които се занимавали с изследването в болница „Пол Брус“ в град Вилжуив. В началото на изследването учените са подготвили стандартен тест, с който се преценява степента на враждебността.

През следващите 19 години на четири пъти е мерен индекса на телесната маса на участниците в изследването. В началото е установено, че жените и мъжете склони към агресивност имат по-висок индекс на телесната маса от добродушните. Също така на агресивните този индекс с годините се увеличава.

Френските учени не могат със сигурност каква е връзката между агресивността и затлъстяването. Едно от предположенията е, че агресивните хора по-малко слушат препоръките на лекарите по отношение на храненето и физическата активност или пък са склони към депресии.

Предишни изследвания показаха, че има връзка между агресивните хора и сърдечносъдовите болести, високото кръвно налягане и по-високият риск от смъртни случаи.
Източник: news24.bg