50 кандидати от двайсетина страни са полуфиналисти в надпреварата за най-доброто работно място в света, предаде Франс прес. Сред полуфиналистите има танцьорки, учени, директори на фирми, студенти и др.

Те са от САЩ, Франция, Канада, Великобритания, Русия, Индия, Китай, Япония, Малайзия, Кения и Южна Корея.

Най-доброто работно място в света се състои в 6-месечно пребиваване на тропическия остров Хамилтън, който се намира на Големия коралов риф. Онзи, който спечели конкурса за длъжността, организиран от австралийския щат Куинсланд, ще работи на острова като пазач.

Той ще разполага с луксозно жилище на брега на острова. Пътуването му до там със самолет ще бъде безплатно.

Ще получава заплата от 150 австралийски долара (100 щатски долара).

Пазачът на остров Хамилтън ще има за задача да се наслаждава по цял ден на природните чудеса на райското кътче.

Той ще плува на воля, ще кара яхта, ще се пече по плажовете, ще се отдава на подводно гмуркане. Единственото му задължение ще се състои в това ежеседмично да хвали чудесата на Хамилтън във видеоклип, който ще се излъчва по интернет. Кандидатите за поста бяха 34 684.

Те представиха видеоклипове собствено производство, в които хвалеха качествата си и разказваха защо са най-подходящи за най-добрата работа на света.

Сега 50-те кандидати ще се представят на полуфинала през май.

От тях на финала ще останат 10, които ще бъдат избрани от Асоциацията по туризма на щата Куинсланд.

Един допълнителен кандидат ще бъде избран чрез гласуване от жителите на щата. После на големия финал на 6 май от тези 11 души ще бъде определен победителят.

Кампанията има за цел да помогне на туристическия бизнес в северния австралийски щат да се съживи. Сега той е западнал заради икономическата криза. Годишно туризмът в Куинсланд носи на цяла Австралия приходи от 18 милиарда долара.
Източник: actualno.com