Бременността – най-прекрасния но и доста тежък момент от живота на всяка жена. Момент, в който трябва да се каже сбогом на голяма част от дрехите в гардероба, добрата фигура, редовния секс, доста други удоволствия, излизане вечер и какво ли не.

Ето петте най-разпространени лъжи за бременността, които със сигурност ще чуете от всички наоколо, които или от добро, или от лошо, или просто така мултиплицират тези митове, за да ви държат в заблуждение.

1. Хапвай, хапвай, после ще отслабнеш.
Истината – отслабването е трудно, дори много трудно и всяка хапка, която ни се лепне, после ще ни е нанагорна. Яжте умерено, не пазете диети по време на бременността, но и не прекалявайте с храната!

2. Самото раждане не е толкова страшно, пък и после всичко се забравя.
Частично вярно е, че се забравя, но истината е, че това е истинско предизвикателство пред всяка жена. Подгответе се психически за изпитанието.

3. Кърменето може да е трудничко в началото, но после ще се справите.
Истината е, че кърменето може да е болезнено дори месеци след началото му. Подгответе се и за това.

При всички случаи е добре да кърмите, просто знайте, че не винаги е толкова лесно.
4. Свиква се с недоспиването.
Голяма лъжа – с недоспиването не се свиква и сън трудно се наваксва. Опитайте да въведете щадящ режим, въвлечете и таткото за през нощта, иначе ще ви е трудно. И няма да сте доспала с месеци.

5. Отглеждането на бебето ще ви сближи с половинката.
Още по-голяма лъжа. Ако имате проблеми помежду си преди това – очаквайте да се задълбочат. И двамата ще сте достатъчно изнервени от случващото се, промените, плача на бебето, едва ли проблемите ще се изгладят от само себе си. Потърсете друго решение.
Източник: az-jenata.com