За празника на влюбените са изписани толкова думи, дадени са толкова предложения, случили са се толкова очаквания, обиколки по магазините, изпратени са толкова сигнали към любимите хора, толкова въздишки към любимите витрини, толкова, толкова…

Няма значение. На всеки такъв празник, всяка от нас реагира по-скоро с демонстриране на незаинтересованост. Привидно! Ако ти (който четеш това) си мъж – моля те, не й вярвай когато твърди, че празникът на влюбените абсолютно не я вълнува. И още по-малко й вярвай, ако твърди, че подаръците са излишни. Подаръците никога не са излишни!

Подаръците (в повечето случаи) имат по-скоро символно значение. Всяка от нас вярва, че те носят някакъв таен код, който отваря вратите на онези тайнствени зали, в които се съхраняват отговорите на всичките ни (често безумни) въпроси. Може да звучи странно, но жените предпочитат емоционалния заряд пред всякакви цветни метали, дори когато твърдят обратното.

В този ред на мисли, password-а е: 4ERVEN
ENTER

Червеното е огън, страст, любов, забрава… Затова жените слагат ярко червено червило в специални случаи, купуват яркочервени сатенени чаршафи и обличат яркочервено бельо. Не знам, какво значение за мъжете имат тези неща въобще, но за жените то е голямо. И затова те сами се грижат да си ги набавят.

Червен сатен – класика. Носител е на тайния ключ към страстта. Кърваво червеното заедно с усещането от допира на хладния сатен е огнена комбинация.

Червено вино – класика. Някак си по презумпция смятам, че за виното обикновено трябва да се погрижи мъжа. Искрено вярвам, че той би се справил по-добре. Виното символизира опиянението, каквото често е любовта.

Червено бельо – класика. Това е тема с безкрайно много вариации – колкото са нюансите на червеното. Зависи как една жена иска да се чувства и съответно да изглежда. Аленото започва леко като флирт и може да завърши с безумие. Бордото е тежко и уравновесено, но само в началото – после никога не се знае.

Червени свещи – класика. Носители, пазители и свидетели на огъня. Свещите винаги са червени.

Червения град – авантюра. Истинският Червен град всъщност е Маракеш в Мароко. Град – чудо. Стига времето (и всичко останало) да ви позволява пътуването до Червения град би било истински романтично изживяване. Но ако обстоятелствата възпрепятстват посещение на толкова далечна дестинация, то всеки град може да бъде вашия „Червен град“, стига да искате. Залезите винаги оцветяват хоризонта в червено.

Червена загадка – нетрадиционно. Всеки може да има свой коронен номер. А изненадите, особено добрите, са за предпочитане. Понякога е добре да се довериш на фантазиите си. Въображението може всичко.

Червено настроение – това зависи само от нас. Всеизвестен факт е, че цветовете влияят на настроението и мислите ни. Ако обаче подходим към ситуацията негативно, тя неминуемо ще се превърне в катастрофа. Знам, че никой няма нужда от специален ден на влюбените, за да обича. Но всъщност имаме стотици празници, защо тогава да не празнуваме любовта си, която обикновено заема водеща позиция сред ежедневните ни приоритети.

Червена роза – класика. Дори червените рози се различават една от друга – по несъвършенствата си.

Няма правила, за това как и колко трябва да се обича. Няма да определяме правила и за това как трябва да се празнува любовта. Нали самата любов е празник? Моля ви, не я затваряйте в никакви ограничения…
Източник: kozmetikata.com