В приятелската или брачната връзка практически е невъзможно да има вечен мир и всичко да бъде под контрол. Понякога, когато се стига до скандал с партньора ви, забравяте за добрите обноски.

За да се избегнат подобни сцени, най-доброто решение е да се вслушате в мнението и аргументите на другата страна и, разбира се, да останете джентълмен. Не бягайте от разговор. Естествено, много по-лесно е да изчезнете, вместо да участвате в жесток спор, но така нищо няма да се реши.

Внимавайте, постъпките могат да обидят повече от думите. Поради тази причина бъдете малко по-смел и без никакви увъртания споделете всичко, което си мислите и чувствате. Ако сте много сърдит, оставете да мине малко време. Разходете се, послушайте музика или се хванете с нещо, което ще ви успокои.

Когато ви мине и главата ви е спокойна, започнете разговор. Никога не обиждайте партньора си, независимо от факта, колко сте бесни. Никога не използвайте тежки и обидни думи. Бъдете тактичен и не бягайте от темата на разговора. Не намесвайте неща, които са минали отдавна и които нямат нищо общо със спора.

Не намесвайте родителите във вашите проблеми. Критиките към вашата или нейната фамилия ще доведат до нови проблеми и това ще създаде условия за нови скандали. Ако не искате да давате повод други да ви се месят във връзката или пък да сте обект на клюки, всички проблеми трябва да решавате сами – на четири очи. Винаги се опитвайте малките неща да решавате преди лягане, без отлагане, защото това само ще усложни допълнително положението.

Ако осъзнавате грешката си, просто се извинете. Не усложнявайте ситуацията с лъжливи обяснения и не използвайте тактиката на „атаката е най-добрата защита“. Ако просто си празнаете вината, всичко ще бъде много по-лесно и вашият партньор ще ви разбере.
Източник: news24.bg