Влюбена сте. Ядете, спите и дишате с неговия образ в съзнанието си, а изглежда, че и той чувства същото. Може ли да сте сигурна обаче, че връзката ви ще продължи да се развива? Вместо да се терзаете с подобни въпроси, му кажете какво чувствате не само чрез думи или целувки, но и чрез действия подкрепящи емоциите ви.

1. Ако обичате някого, дайте му свобода. Живейте своя собствен живот – вие също се нуждаете от пространство. Не изменяйте на нещата, които са ви интересували преди да се влюбите. Помнете, че любовта не е количество време, прекарано заедно. Тя е да знаете, че се обичате, без значение дали сте заедно или не.

2. Приложете златното правило на романтиката: отнасяйте се с него така, както искате той да се отнася с вас. Това означава да не се увличате с флиртовете. Разбира се, можете да се държите мило с други мъже, но не се поддавайте на техните многозначителни погледи или действия.

3. Слушайте когато той говори не само с ушите, но и със сърцето си.

4. Бъдете човек, на когото може да се разчита. Когато уговаряте срещи или правите обещания, спазвайте ги. Ако не можете, проявете отговорността да обясните защо.
Обаждайте му се, когато кажете, че ще се обадите. Той сигурно мрази да виси до телефона с часове, колкото и вие. Точността е чудесен начин да изградите доверие помежду си.
5. Разрешавайте споровете така, че и двамата да печелите накрая. Не крещете и не обвинявайте. Вместо това се фокусирайте над това защо сте разочаровани и двамата, и намерете ново поведение или начин да избегнете същия проблем в бъдеще.

6. Той е личност, а не глина, която може да променя формата си, когато вие пожелаете. Не се опитвайте да го променяте или да го карате да се впише в представата ви за идеален мъж. Той не е ваш личен проект, а е това, което е. Ако приемате това – чудесно, ако не… намерете си някой друг.
Източник: az-jenata.com