Рап песните с неприлични сексуални текстове може да са причина тиинейджърите да имат сексуални контакти по-рано от нормалното, считат учени.

Тези младежи, които често слушат песни на рапъри като 50 Сент, са два пъти по склонни към сексуални контакти от другите, които слушат по-рядко такава музика. Учените от университета в Питсбърг изследвали 711 американски ученици на възраст от 13 до 18 години.

45% от тези, които редовно слушали такава музика (повече от 17,6 часа на седмица), заявяват, че са сексуално активни. За сравнение 21% от младежите, които рядко слушат подобни песни (по-малко от 2,7 часа на седмица), твърдят същото.

Връзката между слушането на песни със сексуално съдържание и сексуалните контакти е еднакво силна при младете момичета и момчета. Ръководителят на изследването д-р Браян Примак от университета в Питсбърг счита, че слушането на сексуални текстове на песни има силна връзка със сексуалната активност.

„Със сигурност има връзка, но е трудно да се каже дали слушането на музика е пряка причина за ранни сексуални контакти“, заявява той.
Източник: news24.bg